سبک‌های دکوراسیون داخلی

۱۴ تفاوت سبک مدرن و مینیمال در دکوراسیون داخلی

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

تفاوت سبک مدرن و مینیمال ازنظر فلسفه، عملکرد، نحوه اجرا و جزئیات طراحی همواره موضوعی جذاب برای طراحان داخلی است. سبک مدرن بر اصولی مانند سادگی تاکید دارد و در مقابل، سبک مینیمال به‌دنبال ایجاد فضایی آرام و به دور از هرگونه پیچیدگی است.

من در این مقاله به بررسی دقیق این تفاوت‌ها می‌پردازم تا بتوانید سبک مورد نظر خود را بهتر بشناسید و با آگاهی کامل فضای ایده‌آل خود را طراحی کنید. در اینجا از تحلیل تاریخچه و فلسفه این سبک‌ها تا مسائل مرتبط با جزئیات و تزئینات را خواهید خواند.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در تاریخچه پیدایش

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

سبک مدرن یکی از جریان‌های اصلی معماری و طراحی داخلی است که ریشه در جنبش مدرنیسم اوایل قرن بیستم دارد. این سبک در پاسخ به تزئینات پیچیده و سنگین طراحی‌های قدیم مانند آرت دکو و ویکتوریایی پدید آمد. در واقع سبک مدرن به‌وجود آمد تا تمرکز بر عملکردگرایی را رواج دهد.

سبک مینیمال هم از اواسط قرن بیستم و تحت‌تاثیر هنرمندان و معماران مینیمالیست گسترش یافت. این سبک شعار «کمتر، بیشتر است» را یک اصل بنیادی در طراحی داخلی پذیرفت. در واقع مینیمال بر ساده‌گرایی و حذف هرگونه عناصر غیرضروری تاکید دارد.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در فلسفه

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

ازلحاظ فلسفی، سبک مدرن در پی بازتاب تغییرات صنعتی و اجتماعی قرن بیستم است و با مفاهیمی همچون پیشرفت کارآمد و استفاده بهینه از فضا سروکار دارد. سبک مدرن بر طراحی فضایی تاکید می‌کند که علاوه‌بر زیبایی، کارایی هم داشته باشد.

همان‌طور که در مقاله سبک دکوراسیون مینیمال خواندید، مینیمالیسم ریشه در فرهنگ‌های شرقی به‌ویژه ذن در ژاپن دارد که یکی از مکتب‌های بودایی است. مینیمالیسم مفهوم حذف بی‌نظمی‌ها و سادگی و هماهنگی درون را بیان می‌کند. این سبک برای کسانی که می‌خواهند از پیچیدگی‌های روزمره رها شوند و به آرامش ذهنی برسند، مناسب است.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در شکل و فرم وسایل

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

رایج‌ترین تفاوت سبک مدرن با مینیمال در شکل و فرم وسایلی است که گوشه‌ای از هویت و فلسفه یک سبک را تعریف می‌کنند. در سبک مدرن، فرم‌ها اغلب صاف، هندسی و متقارن است. پیچیدگی‌ها به‌شکلی کنترل‌شده وجود دارند. برای مثال، ممکن است یک میز با خطوطی منحنی وجود داشته باشد، اما این منحنی‌ها در قالبی منظم و هدفمند هستند.

در سبک مینیمال، فرم‌ها حتی ساده‌تر از سبک مدرن است. فرم‌های غالب در این سبک، همان خطوط کاملا صاف و اشکال ابتدایی مربع و مستطیل هستند. در مینیمال همه تلاش و تمرکز بر حذف جزئیات غیرضروری است تا فضا خلوص خود را حفظ کند. درحالی‌که در سبک مدرن، می‌توان پیچیدگی‌های هنری اندکی را شاهد بود.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در رنگ‌ها

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

پالت رنگی سبک مدرن از تنوع بیشتری بهره می‌برد. شما می‌توانید از رنگ‌های گرمی مانند قرمز و زرد و رنگ‌های سردی مانند سبز و آبی در کنار رنگ‌های خنثی استفاده کنید. ترکیب رنگ‌ها در سبک مدرن، فضایی با جسارت بیشتر می‌سازد. گاهی هم از این ترکیب برای کنتراست و تاکید استفاده می‌شود.

سبک مینیمال به پالت‌های رنگی محدودی پایبند است. در مینیمال معمولا از رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرم، طوسی، مشکی و بژ استفاده می‌شود. این رنگ‌ها فضایی آرامش‌‌بخش و بدون تنشی ایجاد می‌کنند. استفاده از رنگ‌های برجسته در دکوراسیون مینیمال به‌ندرت صورت می‌گیرد.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در جزئیات و تزئینات

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

در سبک مدرن، تزئینات و جزئیات بخشی از طراحی داخلی به‌شمار می‌روند. حضور تابلوهای هنری بزرگ، گلدان‌های شیشه‌ای و نورپردازی‌های تزئینی برای افزودن شخصیت به فضا ضروری است. البته ناگفته نماند که این تزئینات سادگی خاصی دارند.

سبک مینیمال از تزئینات و جزئیات غیرضروری اجتناب کرده است. در این سبک از اشباع فضا با هر نوع وسیله یا جزئیات پرهیز شده است؛ مگر جزئیاتی که واقعا دارای عملکرد باشند. مثل یک آباژور ساده که وظیفه تامین نور بخشی از فضا را بر عهده دارد.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در مواد و متریال

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

متریال‌های مورد استفاده در سبک مدرن و مینیمال مشابه است اما هدف استفاده از آن‌ها یکی نیست. درحالی‌که سبک مدرن از ترکیب متریال‌های طبیعی و مصنوعی استفاده می‌کند تا ترکیبی غنی از بافت‌ها و رنگ‌ها بسازد، مینیمالیسم بر یکپارچگی و سادگی تاکید دارد. متریال‌های قابل استفاده در هر ۲ سبک، بتن، چوب، شیشه و فلزات است.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در پوشش‌ها (سقف، کف‌پوش و دیوارها)

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

در سبک مدرن، پوشش دیوارها، سقف و کف‌پوش از متریال‌هایی است که تنوع و جذابیت بصری ایجاد کند. دیوارها معمولا از موادی مانند رنگ‌های مات، کاغذدیواری‌های ساده یا حتی از بافت‌های مختلف چوب و بتن ساخته شده‌اند. سقف‌ها اغلب ساده و بدون تزئینات خاص هستند. کف‌پوش‌های مدرن هم از مواد طبیعی مانند چوب، سنگ، سرامیک و بتن ساخته می‌شود.

در سبک مینیمال پوشش‌ها به ساده‌ترین و تمیزترین شکل ممکن ارائه می‌شوند تا محیط از شلوغی و پیچیدگی‌های بصری دور باشد. بدین منظور، دیوارها اغلب سفید و به رنگ‌های خنثی هستند تا فضای داخلی به آرامش و سادگی برسد. کف‌پوش‌ها اغلب از جنس چوب صاف و سرامیک‌های یکدست و بدون بافت ساخته می‌شوند و سقف‌ها نیز بدون هیچ‌گونه جزئیات تزئینی و به رنگ‌های سفید یا خاکی هستند.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در معماری و ساختار

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

در سبک مدرن، طراحی پلان‌های باز به‌ویژه در نشیمن، آشپزخانه و نهارخوری رایج بوده و دلیل آن هم توجه ویژه به ارتباط و تعامل فضاها با یکدیگر است. پلان‌های باز یعنی حذف دیوارهای جداکننده غیرضروری و ایجاد فضاهای بزرگ. در پلان‌های باز مدرن، به‌جای دیوارهای معمولی ممکن است از جزئیات معماری مانند سقف‌های بلند، ستون‌های آزاد، پارتیشن‌های شفاف و قفسه‌ها به‌عنوان تقسیم‌کننده فضا استفاده شود.

سبک مینیمال هم از طراحی پلان باز به‌شدت استقبال می‌کند. اما دلیل استفاده از پلان باز در سبک مینیمال متفاوت است. در دکوراسیون مینیمالیسم پلان‌های باز بیشتر به‌منظور حذف پیچیدگی و بی‌نظمی به‌کار می‌رود. به این معنا که حتی پارتیشن‌ها نیز با کمترین جزئیات و متریال‌های ساده و یکدست طراحی می‌شوند. در این سبک، فضاها کاملا عملکردمحور هستند و هیچ‌گونه اشرافیت بصری در آن‌ها وجود ندارد.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در شکل نورپردازی

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

نورپردازی در دکوراسیون فقط برای تامین روشنایی اهمیت ندارد، بلکه ابزاری برای ارتقای زیبایی‌شناسی محیط نیز محسوب می‌شود. مثلا در سبک مدرن، چراغ‌ها به‌عنوان یک اثر هنری و عنصر تزئینی استفاده می‌شوند. آن‌ها با خطوط هندسی و فرم‌های هنری به‌شکل حبابی، لایه‌ای یا حتی به‌صورت آویز از سقف مورد استفاده قرار می‌گیرند. پس می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که وسایل نورپردازی سبک مدرن به تزئینات هم توجه دارند.

در سبک مینیمال، چراغ‌ها ساده، کاربردی و به دور از هرگونه پیچیدگی یا زرق‌وبرق هستند. به‌طور معمول در مینیمالیسم از چراغ‌های خطی، چراغ‌های سقفی ساده و لامپ‌های دیواری بدون تزئینات استفاده می‌شود تا تمرکز فقط بر تامین نور باشد و هیچ جزئیاتی باعث حواس‌پرتی در افراد نشود.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در عملکردگرایی

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

در سبک مدرن، عملکرد فضاها اغلب با جذب و زیبایی‌شناسی همراه است. در این سبک هر فضا نه‌تنها باید کاربردی باشد، بلکه باید جذابیت بصری هم ایجاد کند. ترکیب رنگ‌ها، استفاده از متریال‌های مختلف، استفاده از میز و مبلمان چندکاربره با طراحی‌های منحنی و تزئینات هرچند اندک گواهی بر این ادعا است.

در سبک مینیمال، تاکید اصلی بر ساده‌سازی و کمینه‌سازی جزئیات است. در یک خانه مینیمالیستی هر وسیله‌ای باید کارکرد خود را انجام دهد؛ بدون اینکه هیچ‌چیز غیرضروری در فضا وجود داشته باشد. مینیمالیسم بر کاربردی بودن و راحتی تاکید دارد نه تزئینات و زیبایی.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در تاثیرات فرهنگی

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

تاثیرات فرهنگی سبک مدرن و مینیمال، در واقع تفاوت‌های تاریخی و فلسفی بین این ۲ سبک را بازگو می کند که پیش‌تر هم به آن اشاره داشتیم.

سبک مدرن که در اوایل قرن بیستم بعداز انقلاب صنعتی شکل گرفت، با تغییرات تکنولوژیکی و اجتماعی روبه‌رو بود. مدرنیسم تاثیرپذیر از صنعتی شدن و نیاز به عملکردگرایی است. این سبک به زندگی شهری نوین توجه ویژه‌ای دارد. استفاده از مواد صنعتی همچون شیشه و فولاد، تمایل به استفاده از فناوری‌های جدید را نشان می‌دهد. همچنین تغییر در طراحی مبلمان برای کاربردگرایی بیشتر در زندگی روزمره، گواهی بر اثبات این ادعاست.

سبک مینیمال یک واکنش به بحران مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی سبک‌های رایج در کشورهای آسیای شرقی در گذشته است که بر سادگی، آرامش و رهایی از اضافه‌ها تاکید دارد. مینیمالیسم خلاف مدرنیسم که از همگام‌سازی با پیشرفت‌های صنعتی سخن می‌گوید، بر آرامش درونی متمرکز است.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در تاثیرات زیست‌محیطی

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

ازآنجایی‌که سبک مدرن به استفاده از مواد مختلف مانند شیشه، فلز، بتن و پلاستیک تمایل دارد، نمی‌توان ادعا کرد که دوستدار محیط‌زیست است. تولید خیلی از این مواد انرژی و زمان زیادی صرف می‌کند و به منابع غیرقابل تجدید وابسته است. علاوه‌بر این، چرخه عمر محصولات در سبک مدرن چندان طولانی نیست؛ چون طراحی مدرن معمولا با مد روز تغییر می‌کند. این موضوع می‌تواند باعث تولید زباله‌های زیادی شود.

سبک مینیمال بر استفاده از محصولات بادوام و باکیفیت تاکید دارد. سادگی جریان‌یافته در این سبک باعث شده که اقلام موجود در چیدمان مینیمال به این زودی‌ها از صحنه مد کنار نروند و نیاز به تعویض مکرر آن‌ها نباشد. این به‌نوبه خود، از تولید زباله می‌کاهد. همچنین در طراحی مینیمال، بهره‌وری از انرژی طبیعی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل حتی‌الامکان از پنجره‌های بزرگ برای ورود نور طبیعی استفاده می‌شود.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در تعامل با فضای خارجی

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

یکی از مواردی که در سبک مدرن تاکید زیادی روی آن صورت گرفته، ایجاد حس یکپارچگی بین محیط داخلی و خارجی است. در طراحی مدرن ارتباط با طبیعت معمولا ازطریق پنجره‌های بزرگ، بالکن و دیگر نماهای باز انجام می‌شود. همچنین مهم است که فضا به‌صورت پلان باز طراحی شود. این یکی از ترفندهای یکپاچه‌سازی است.

در مقابل، مینیمالیسم به‌طور طبیعتی با طبیعت همگام است و خلاف سبک مدرن، مهم‌ترین هدف آن محوکردن مرز بین فضای داخلی و بیرونی نیست؛ چراکه این هدف به‌خودی‌خود با استفاده از پنجره‌های شیشه‌ای بزرگ، درهای کشویی و رنگ‌های طبیعی تحقق یافته است. مینیمالیسم بیش از هرچیزی به کاهش پیچیدگی‌های بصری و ایجاد آرامش اهمیت می‌دهد.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در چیدمان

تفاوت سبک مدرن و مینیمال

در سبک مدرن، هدف ساختن فضایی پرانرژی، گرم و پویا است. این یعنی ممکن است شما شاهد چیدمانی شلوغ و وسایلی اضافی باشید. وسایلی مانند یک مجسمه که در نقطه کانونی خانه قرار می‌گیرد و توجه‌ها را معطوف خود می‌کند.

سبک مینیمال از قاعده دیگری پیروی می‌کند. این سبک با شعار «کمترین، بیشترین است» بر چیدمانی ساده و خانه‌ای خلوت اشاره دارد و هدفش چیدمانی است که افراد در آن احساس راحتی داشته باشند و در عین حال بتوانند تمرکز خود را حفظ کنند. این یعنی از چیدمان‌های شلوغ به‌شدت پرهیز می‌کند.

مدرن یا مینیمال؟ کدام‌یک سبک زندگی شما را بیشتر منعطف می‌کند؟

در دنیای طراحی دکوراسیون داخلی، سبک مدرن و مینیمال ۲ جریان تاثیرگذار هستند که هریک فلسفه و رویکرد خاص خود را دارند. از نگاه من، تفاوت سبک مدرن با مینیمال فقط در ظاهر و جزئیات طراحی نیست، بلکه نیازهای انسان نیز دراین‌باره دخیل هستند.

از میان انواع سبک دکوراسیون داخلی سبک مدرن به‌دنبال شکستن قواعد قدیمی و استفاده از تکنولوژی‌های نوین روی کار آمده است و به خلاقیت، آرمان‌های بصری و ترکیب عناصر مختلف برای خلق فضاهایی جذاب و متناسب با نیازهای مدرن تاکید دارد.

در مقابل، سبک مینیمال به‌دنبال کاهش پیچیدگی و پرهیز از جزئیات به‌وجود آمده است تا در نهایت فضایی خلق کند که انسان‌ها در آن درگیر شلوغی و حواس‌پرتی نشوند. فضای مینیمالیستی شبیه یک پناهگاه آرامش‌بخش است.

به‌عنوان نویسنده این مقاله، معتقدم که هیچ‌یک از سبک‌ها بر دیگری ارجحیت ندارد. شما براساس نیازهای فردی خود دست به انتخاب می‌زنید. اگر به‌دنبال فضایی پر از تنوع، طراحی‌های جسورانه و ترکیب متریال‌های مختلف هستید، سبک مدرن مناسب شماست و اگر خواستار فضایی ساده، کاربردی و آرامش‌بخش هستید، مینیمال انتخاب بهتری برای‌تان خواهد بود.

جمع‌بندی

با توجه به آنچه که از تفاوت سبک مدرن و مینیمال خواندید، حتما فهمیده‌اید که انتخاب بین این ۲ سبک یک تصمیم ساده نیست. شاید فکرش را نمی‌کردید که هریک از این سبک‌ها ویژگی‌ها و فلسفه خاص خود را دارند و می‌توانند تجربه‌ای متفاوت از زندگی در فضاهای مختلف به افراد بدهند.

سبک مدرن با استفاده از تنوع متریال‌ها، ترکیب رنگ‌ها، تزئیناتی هرچند اندک و طراحی‌های هنری، فضایی کاربردی و در عین ‌حال پویا و خلاقانه می‌سازد. درحالی‌که سبک مینیمال بر سادگی، آرامش و عملکردگرایی تمرکز دارد.

زهرا هاشمی

About Author

گاهی فقط با دیدن یک فضا، می‌توان شنونده داستان‌های زیادی بود. من همیشه به‌دنبال همین لحظات بوده‌ام. برای من نوشتن از فضاها نه‌فقط انتقال یک ایده، بلکه یک تجربه است، یک کاوش در دل احساسات و زنده‌کردن تصورات. هرآنچه که برای شما می‌نویسم، نتیجه‌ای از جست‌وجوهای مستمر در میان نوآوری‌ها و روندهای روز و تجربیات حقیقی است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشی:

انواع سبک دکوراسیون داخلی
سبک‌های دکوراسیون داخلی

صفر تا صد آشنایی با انواع سبک دکوراسیون داخلی

با انواع سبک دکوراسیون داخلی آشنا شوید! از مینیمالیسم مدرن تا کلاسیک لوکس، روستیک باطراوت و صنعتی ساده. در این
سبک دکوراسیون مینیمال
سبک‌های دکوراسیون داخلی

۱۲ نکته مهم در اجرای سبک دکوراسیون مینیمال

سبک دکوراسیون مینیمالیسم، فلسفه‌ای بر پایه سادگی و حذف جزئیات غیرضروری است که هدف خلق فضایی آرام و منظم را