راهنمای خرید

۸ معایب دیوارپوش فومی + معرفی دیوارپوش‌های جایگزین

معایب دیوارپوش فومی

معایب دیوارپوش فومی چیزی است که خیلی‌ها هنگام خرید این محصول به آن توجهی ندارند. درحالی‌که می‌تواند تاثیر زیادی در انتخاب شما داشته باشد. دیوارپوش‌های فومی به‌دلیل نصب آسان، تنوع در طرح و وزن سبک، انتخابی پرطرفدار برای طراحی دکوراسیون داخلی هستند. اما آیا ازنظر مقاومت و دوام هم می‌توانند قابل قبول باشند؟

خیلی از افراد بعداز خرید و نصب دیوارپوش فومی، متوجه نقاط ضعف آن می‌شوند. زمانی که خیلی دیر شده و آن‌ها هزینه زیادی برای این انتخاب کرده‌اند. برای اینکه شما هم جزء این دسته افراد نباشید، بیایید قبل‌از هر تصمیمی، نگاهی دقیق به چالش‌های این متریال داشته باشیم.

دیوارپوش فومی چیست

معایب دیوارپوش فومی
نصب دیوارپوش فومی

دیوارپوش فومی یک پوشش سبک و منعطف است که به‌مظور زیباسازی و عایق‌سازی دیوارها استفاده می‌شود. این دیوارپوش، ساخته‌شده از فوم پلی‌اتیلن یا پلی‌یورتان است و سطح رویی آن طرح‌هایی شبیه چوب، سنگ، آجر یا حتی پارچه دارد.

دیوارپوش‌های فومی به‌راحتی و بدون دردسر نصب می‌شوند. کافی‌است لایه چسب‌دار آن را جدا کنید و روی دیوار بچسبانید. دیوارپوش‌های فومی ساختاری نرم و ارتجاعی دارند که می‌توانند در برابر ضربه‌های جزئی از دیوار محافظت کنند.

مزایا و معایب دیوارپوش فومی

دیوارپوش‌های فومی ویژگی‌های منحصربه‌فردی مانند نصب سریع، وزن سبک، عایق صدا و حرارت، تنوع در طرح و رنگ و قیمت مقرون‌به‌صرفه دارند که باعث شده خرید این محصولات برای طراحی فضاهای داخلی محبوب شود. اما به‌نظر شما این دیوارپوش‌ها برای همه فضاها ایده‌آل هستند؟ از معایب دیوارپوش فومی چیزی می‌دانید؟ در اینجا بررسی دقیق‌تری از معایب این محصول داریم.

معایب دیوارپوش فومی
مزایا و معایب دیوارپوش فومی

دوام و استحکام پایین دیوارپوش فومی

از بزرگ‌ترین نقاط ضعف دیوارپوش فومی، مقاومت پایین آن‌ها در برابر ضربه و خراش است. فوم، ساختاری نرم و منعطف دارد و ازاین‌رو، به‌راحتی دچار پارگی و له‌شدگی می‌شود؛ به‌خصوص اگر در معرض تماس مداوم با دست باشد. استفاده از دیوارپوش فومی در مکان‌های پرتردد مثل راهرو، اتاق کودک و یک فضای کار شلوغ توصیه نمی‌شود.

تغییر رنگ دیوارپوش فومی در طول زمان

یکی از معایب دیوارپوش فومی تغییر رنگ آن در طول زمان است. معمولا در فضاهایی که نور خورشید به‌طور مستقیم به دیوار تابش دارد، استفاده از این دیوارپوش منطقی نیست؛ چراکه بعداز مدتی کم،  زرد می‌شود و رنگ می‌بازد. این موضوع ظاهر ناخوشایندی به دکوراسیون می‌دهد.

حساسیت دیوارپوش فومی به رطوبت

دیوارپوش‌های فومی در برابر رطوبت مقاوم نیستند. بنابراین، نمی‌توان از آن‌ها برای پوشش دیوار حمام یا سرویس بهداشتی استفاده کرد. زمانی که رطوبت یا بخار زیاد به این دیوارپوش نفوذ کند، چسب آن به‌سرعت از بین می‌رود و دیگر قابل استفاده نیست. همچنین رطوبت باعث بادکردن، پوسیدگی و ایجاد قارچ و کپک در این دیوارپوش می‌شود.

حساسیت دیوارپوش فومی به حرارت

از مهم‌ترین معایب دیوارپوش فومی قابلیت اشتعال آن است. درصورت بروز آتش‌سوزی، این دیوارپوش‌ شعله‌ها را به‌سرعت به سایر قسمت‌های دیوار منتقل می‌کنند. بنابراین، استفاده از آن در مکان‌های عمومی و پرتردد جایز نیست. ناگفته نماند که این پوشش در مجاورت با منابع گرمایشی هم به‌سرعت تغییر شکل می‌دهد و حتی ممکن است آتش بگیرد.

قدرت جذب لک و گردوغبار دیوارپوش فومی

سطح رویی فوم، ماهیتی متخلخل دارد و به‌راحتی گردوغبار، مو و ذرات ریز را جذب می‌کند. این موضوع برای افرادی که مبتلا به آلرژی و بیماری‌های تنفسی هستند، مشکل بزرگی خواهد بود. اگر از این پوشش برای دیوارهای خانه خود استفاده می‌کنید، برای حفظ زیبایی دکوراسیون، جلوگیری از خراب شدن زودتر از موعد دیوارپوش و حفظ سلامت اطرافیان‌تان باید به تمیزکاری مداوم آن بپردازید. اگر فرزند خردسال در خانه دارید، اصلا دیوارپوش فومی نخرید؛ چون لک‌های ناشی از تماس دست یا برخورد اشیا روی آن به‌راحتی ماندگار می‌شود.

عدم قابلیت رنگ‌آمیزی

رنگ‌آمیزی دیوارپوش مدل فومی به‌طور مستقیم، به‌دلیل عدم چسبندگی به سطح پوشش امکان‌پذیر نیست و نیاز به استفاده از یک لایه آستر به‌عنوان زیرسازی دارد. این روش زمان و هزینه زیادی صرف می‌کند. پس بهتر است به‌سراغ آن نروید.

چسبندگی ضعیف دیوارپوش فومی

اگرچه دیوارپوش‌های فومی دارای چسب هستند، اما در برخی موارد، اگر دیوار خیلی صاف و تمیز نباشد، این پوشش نمی‌تواند چسبندگی خوبی از خود ارائه دهد و بعداز مدتی، ممکن است از دیوار جدا شود. همچنین در محیط‌های مرطوب و گرم، احتمال اینکه لبه‌های این دیوارپوش بلند شوند، بیشتر است.

تنوع رنگ و طرح پایین‌تر از سایر دیوارپوش‌ها

دیوارپوش مدل فومی طرح و رنگ متعددی دارد. اما این تنوع در مقایسه با دیوارپوش‌های سرامیکی، کاشی و کاغذدیواری به‌مراتب کمتر است. به همین دلیل، شاید طرح و رنگ‌های موجود از این محصول در بازار، با سلیقه همه افراد مطابقت نداشته باشد.

معایب دیوارپوش فومی در کاربردهای مختلف

معایب دیوارپوش فومی

اگرچه دیوارپوش فومی به‌عنوان یک پوشش دیواری ارزان و با قابلیت نصب آسان شناخته می‌شود، اما در بخش‌های مختلف خانه، عملکردی یکسان ندارد. در اینجا نگاه دقیق‌تری به محدودیت‌های استفاده از این دیوارپوش در بخش‌های مختلف خانه خواهیم داشت.

  • معایب دیوارپوش فومی در آشپزخانه: بخار مداوم و چربی ناشی از پخت‌وپز باعث می‌شود که این پوشش در معرض آسیب‌های جدی قرار بگیرد. بافت فوم، چربی و دوده را به‌راحتی جذب می‌کند و خلاف کاشی و سرامیک، پاکسازی آن بسیار دشوار و در مواردی، غیرممکن است. همچنین این فوم، در مجاورت با گرمای اجاق گاز به‌سرعت تغییر رنگ می‌دهد. البته این ویژگی در مدل‌های بی‌کیفیت دیوارپوش فومی بیشتر مشهود است.
  • معایب دیوارپوش فومی در حمام و سرویس بهداشتی: ممکن است برخی تولیدکنندگان ادعا کنند که دیوارپوش فومی تولیدی آن‌ها ضدآب است. اما بهتر است بدانید که اگر ادعای آن‌ها صحت داشته باشد، این ویژگی در دیوارپوش‌های فومی موقت است و بعداز مدتی، به‌خاطر قرارگیری در معرض بخار حمام و نفوذ رطوبت به آن، دچار تورم یا کپک‌زدگی می‌شود.
  • معایب دیوارپوش فومی در اتاق کودک: شاید نرمی و تنوع رنگ در دیوارپوش‌های فومی باعث شود فکر کنید که نصب آن‌ها در اتاق کودک‌تان انتخاب خوبی است.اما همین ویژگی‌ها می‌توانند تبدیل به نقاط ضعف شوند. اگر کودک شما کم‌سن باشد، علاقه دارد اشیای اطراف خود را پس‌از لمس به‌سمت دهان ببرد. چنانچه چسب این دیوارپوش ضعیف باشد یا کیفیت ساخت آن پایین باشد، احتمال جدا شدن تکه‌هایی از فوم و خطر بلعیدن آن‌ها وجود دارد.
  • معایب دیوارپوش فومی در پذیرایی: پذیرایی، ویترین خانه شماست. دیوارپوش فومی ازنظر بصری، ظاهری ساده و غیرلوکس دارد. این موضوع در دکوراسیون‌های رسمی، مدرن و کلاسیک بیشتر قابل درک است.

جایگزین‌های مناسب برای دیوارپوش فومی

اگر معایب دیوارپوش فومی باعث شده که در انتخاب خود مردد باشید، دیوارپوش‌های دیگری وجود دارند که می‌توانند ازلحاظ دوام، زیبایی و کارایی عملکرد بهتری داشته باشند. در ادامه گزینه‌های متنوعی را به شما معرفی می‌کنیم.

دیوارپوش PVC

معایب دیوارپوش فومی
دیوارپوش PVC

دیوارپوش PVC دارای ویژگی‌های ضدآب، مقاوم در برابر ضربه و دوام بالا است. خلاف دیوارپوش فومی که در برابر رطوبت آسیب‌پذیر است، از این محصول می‌توانید برای پوشش دیوارهای حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه استفاده کنید. دیوارپوش PVC به‌راحتی تمیز می‌شود.

دیوارپوش MDF و چوبی

معایب دیوارپوش فومی
دیوارپوش MDF

MDF و چوب، متریال‌هایی با ظاهر لوکس و طبیعی هستند و به‌کارگیری آن‌ها، به فضا حس گرما و صمیمیت می‌دهد. دیوارپوش MDF و چوب، معایب دیوارپوش فومی را درزمینه دوام و استحکام پایین ندارد و ازنظر زیبایی نیز برای سرمایه‌گذاری ارزشمند است.

دیوارپوش سه‌بعدی پلی‌استر یا گچی

معایب دیوارپوش فومی
دیوارپوش سه‌بعدی گچی

دیوارپوش‌های سه‌بعدی به‌ویژه مدل‌های پلی‌استری یا گچی، یک گزینه خاص و مدرن برای طراحی داخلی است و به فضا جلوه‌ای شیک و منحصربه‌فرد می‌بخشد. دیوارپوش‌های گچی سنگین هستند و برای نصب آن‌ها حتما باید از یک نصاب حرفه‌ای کمک بگیرید. اما دیوارپوش‌های پلی‌استری سبک‌تر هستند و نصب آن‌ها آسان‌تر است.

دیوارپوش سنگی و آجری

معایت دیوارپوش فومی
دیوارپوش سنگی

دیوارپوش‌های سنگی و آجری دارای متریال‌هایی بسیار مقاوم و بادوام هستند و معایب دیوارپوش فومی را درباره عدم مقاومت در برابر حرارت و رطوبت ندارند. دیوارپوش‌های سنگی و آجری وزن بالایی دارند. به همین دلیل، نصب آن‌ها کار هرکسی نیست. برای تهیه این محصول هم باید هزینه زیادی بپردازید.

کاغذ و پوستر دیواری

معایب دیوارپوش فومی

اگر می‌خواهید دکوراسیون خود را خیلی سریع و اقتصادی تغییر دهید، کاغذ دیواری یا پوستر دیواری می‌تواند انتخاب خوبی باشد. امروز کاغذ دیواری‌ها در رنگ‌ها، طرح‌ها و جنس‌های مختلفی ساخته شده‌اند تا با هر سلیقه و سبک دکوراسیون مطابقت داشته باشند. ناگفته نماند که کاغذ دیواری نیز مانند دیوارپوش فومی در برابر رطوبت استقامت بالایی ندارد اما برای محیط‌های کم‌رفت‌وآمد می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل باشد.

اگر مایل هستید، می‌توانید از مقاله پرطرفدارترین طرح کاغذ دیواری بازدید کنید. در این مقاله ترندهای کاغذ دیواری را به شما معرفی کرده‌ایم و از تنوع آن‌ها مثال‌ها و تصاویر زیادی آورده‌ایم تا بتوانید نیاز خود را به‌راحتی بشناسید.

مقایسه دیوارپوش فومی با سایر متریال‌های رایج

 

معایب دیوارپوش فومی

برای درک بهتر محدودیت‌های دیوارپوش فومی، شاید بهتر باشد آن را با سایر گزینه‌های متداول دیوارپوش بررسی کنیم.

  • دیوارپوش فومی در برابر دیوارپوش PVC یا MDF: دیوارپوش فومی به‌وضوح ازنظر دوام و مقاومت فیزیکی ضعف دارد. اگر محیط در معرض ضربه یا تماس مستقیم است (مثلاً راهرو یا آشپزخانه) فوم گزینه مناسبی نیست.
  • دیوارپوش فومی در مقایسه با کاغذ دیواری: دیوارپوش فومی تنوع بصری و جلوه‌ دکوراتیو کمتری دارد. کاغذ دیواری بافت، رنگ و طراحی‌هایی ارائه می‌دهد که در فضای پذیرایی یا اتاق‌خواب بسیار تأثیرگذارترند.
  • دیوارپوش فومی در مقایسه با رنگ‌آمیزی دیوار: دیوارپوش فومی در برابر رطوبت و شست‌وشو آسیب‌پذیرتر است. رنگ روغنی سطحی قابل شست‌وشو و مقاوم در برابر لکه دارد، درحالی‌که فوم در برابر مواد شوینده و اسکاچ ممکن است دچار تخریب شود.

جمع‌بندی

دیوارپوش فومی علی‌رغم نصب آسان، وزن پایین و انعطاف‌پذیری بالا، مشکلاتی هم دارد که قبل‌‌از خرید بهتر است نسبت به آن‌ها آگاه شوید. ازجمله معایب دیوارپوش فومی می‌توان دوام پایین، آسیب‌پذیری در برابر حرارت و رطوبت، احتمال تغییر رنگ و چسبندگی ضعیف را نام برد.

اگر این معایب شما را از خرید دیوارپوش فومی منصرف کرده، نگران نباشید! گزینه‌های متنوع دیگری برای پوشش دیوارهای شما وجود دارد که ازجمله آن‌ها باید به دیوارپوش PVC، MDF، چوب، سنگ، گچ، پلی‌استر و کاغذ دیواری اشاره کرد که هریک از ویژگی‌های خاصی برخوردارند.

زهرا هاشمی

About Author

گاهی فقط با دیدن یک فضا، می‌توان شنونده داستان‌های زیادی بود. من همیشه به‌دنبال همین لحظات بوده‌ام. برای من نوشتن از فضاها نه‌فقط انتقال یک ایده، بلکه یک تجربه است، یک کاوش در دل احساسات و زنده‌کردن تصورات. هرآنچه که برای شما می‌نویسم، نتیجه‌ای از جست‌وجوهای مستمر در میان نوآوری‌ها و روندهای روز و تجربیات حقیقی است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشی:

پرطرفدارترین طرح کاغذ دیواری
راهنمای خرید

راهنمای خرید پرطرفدارترین طرح کاغذ دیواری سال ۱۴۰۴

پرطرفدارترین طرح کاغذ دیواری فقط یک انتخاب ساده برای دکورسازی نیست، هرسال ترندهای جدیدی به بازار می‌آیند و بعضی طرح‌ها
جدیدترین پرده های پذیرایی
راهنمای خرید

راهنمای خرید جدیدترین پرده های پذیرایی امسال

کم‌کم به آغاز سال نو نزدیک می‌شویم و مانند هرسال، این روزها خیلی از خانم‌ها در جست‌وجوی جدیدترین پرده های