سبک‌های دکوراسیون داخلی

۱۳ اصل جذاب سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

با اینکه درحال‌حاضر اغلب طراحی‌ها به‌سمت مینیمالیسم و مدرنیته می‌رود، سبک کلاسیک در معماری داخلی همچنان نمادی جاودانه از اصالت، شکوه و احترام به گذشته است. کلاسیک فقط یک طراحی نیست، بلکه ظرافت، فرهنگ و احساس ماندگاری را بیان می‌کند که هیچ‌وقت گذر زمان نتوانسته از ارزش آن‌ها بکاهد.

سبک کلاسیک در معماری داخلی، ریشه در تاریخ و هنر اروپای کهن دارد و تلفیقی زیبا از توازن، تقارن و جزئیات است. در این مقاله سفری به عمق سبک کلاسیک خواهیم داشت. از تاریخچه آن گرفته تا اصول طراحی و راه‌کارهای پیاده‌سازی آن در خانه. اگر عاشق فضایی هستید که زیبایی و اصالت از آن تراوش کند، همراه من در این مقاله باشید.

مفهوم و ریشه واژه کلاسیک

کلاسیک به معنای قدیمی و ارزشمند است. چیزی که ارزش تاریخی و ادبی داشته باشد و بتوان آن را یک نمونه دانست. در مورد ریشه لغوی کلاسیک هم باید گفت که این واژه از لاتین “classis” مشتق شده که به معنای “تعلق به شهروندان برتر روم باستان است. در واقع شهروندان رومی براساس ثروت و جایگاه اجتماعی طبقه‌بندی می‌شدند.

تاریخچه سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

جالب است بدانید که طراحان داخلی، معماری کلاسیک را مادر همه معماری‌های جهان می‌دانند. این سبک از چشمه‌های باستانی روم و یونان جاری شده و در طول تاریخ تمدن‌های زیادی را سیراب کرده است.

معماری کلاسیک که متعلق به یونان باستان است، در قرن پنجم قبل‌از میلاد مسیح در یونان و قرن سوم بعداز میلاد مسیح در روم به‌کار گرفته شد، به تکامل رسید و طی سالیانی بسیار، بارها مورد احیا و بازسازی قرار گرفت.

اصول طراحی سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک دکوراسیون داخلی یک نماد از هماهنگی و شکوه است. این سبک با طراحی دقیق و بهره‌گیری از جزئیات غنی فضایی بی‌نظیر خلق می‌کند. در سبک کلاسیک شما شاهد تعادلی بی‌نقص میان فرم، کاربری و جذابیت هستید. اما چه اصولی از این طراحی باعث به‌وجودآمدن چنین تعادلی شده است؟

رعایت تقارن و توازن در دکور کلاسیک

سبک کلاسیک در معماری داخلی

یکی از مهم‌ترین ارکان کلاسیک، تقارن و توازن است که احساس هارمونی به فضا می‌بخشد. معماران یونان و روم باستان این طراحی را به‌گونه‌ای پیاده‌سازی کردند که هر جزء در هماهنگی کامل با سایر اجزا باشد.

مبلمان و آثار هنری در سبک کلاسیک، به‌صورت متقارن چیده می‌شدند. مثلا ۲ مبل با اندازه‌های یکسان در ۲ طرف یک میز قهوه‌خوری یا یک لوستر در نقطه کانونی سقف. سبک کلاسیک همچنین معماری متوازنی دارد. مثلا ستون‌ها، قاب‌ها و پنجره‌ها به‌صورتی متقارن طراحی می‌شوند تا فضا احساس وقار و پایداری خود را حفظ کند.

استفاده از متریال‌های طبیعی و باکیفیت در دکور کلاسیک

سبک کلاسیک در معماری داخلی

دومین شاخص اصلی سبک کلاسیک در معماری داخلی، مواد طبیعی هستند که اصالت فضا را تقویت می‌کنند. بهره‌گیری از متریال‌های طبیعی همچنین باعث گرما، راحتی و صمیمیت خواهد شد.

چوب‌های مرغوبی مانند بلوط، ماهون و گردو زمانی که رنگ‌آمیزی می‌شوند، زیبایی خاصی به خود می‌گیرند. از این چوب‌ها برای ساخت مبلمان، میز و گاهی هم عناصر تزئینی استفاده می‌شود.

سنگ مرمر یکی دیگر از اصلی‌ترین عناصر سبک کلاسیک است که اغلب در کف‌پوش‌ها و شومینه‌ها به‌کار می‌روند. طرح و نقش طبیعی و ظرافت این سنگ، احساس لوکس بودن فضا را تقویت می‌کند.

پارچه‌های باکیفیتی مانند مخمل، ابریشم و کتان برای ساخت پرده، کوسن و روکش مبل‌ها کاربرد دارند. این پارچه‌ها با طرح‌های گل‌دار یا راه‌راه تکمیل‌کننده احساس کلاسیک فضا هستند.

تمرکز بر جزئیات و تزئینات

سبک کلاسیک در معماری داخلی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که شناسایی سبک کلاسیک را از سایر سبک‌ها آسان می‌کند، جزئیات است. هر المانی از کوچک‌ترین تزئینات تا بزرگ‌ترین عناصر، با دقتی فوق‌العاده بالا طراحی شده‌اند تا احساس لوکس بودن و ظرافت را به فضا انتقال دهد.

سقف‌ها و دیوارها در یک خانه کلاسیک معمولا با گچ‌بری و کنده‌کاری تزئین می‌شوند. همچنین لوسترهای کریستالی در بخش مرکزی سقف زیبایی دوچندانی به آن می‌دهد. دیوارها نیز با استفاده از قاب عکس، تابلوهای هنری و آینه‌های بزرگ با قاب‌های کنده‌کاری‌شده تزئین می‌شوند.

رنگ‌های سبک کلاسیک در معماری داخلی

رنگ‌ها نقش تاثیرگذاری در تعریف هویت و شخصیت فضا ایفا می‌کنند. پالت رنگی سبک کلاسیک در طراحی دکوراسیون داخلی و معماری، احساس گرما، آرامش و لوکس بودن را تداعی می‌کند. رنگ‌های این سبک همچنین فضایی متعادل و هماهنگ می‌سازند که بیننده را به گذشته‌های باشکوه تاریخی می‌برد.

رنگ‌های غالب سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

پالت رنگی سبک کلاسیک شامل رنگ‌های خنثی، گرم و طبیعی است که با تناژهای طلایی و متالیک ترکیب می‌شود تا به فضا احساس وقار و غنای بصری بدهد.

کرم و بژ ازجمله رنگ‌هایی هستند که به‌عنوان پس‌زمینه در طراحی کلاسیک شناخته می‌شوند و زمینه ایده‌آلی را برای ترکیب با رنگ‌های دیگر فراهم می‌کنند.  شما کرم و بژ را اغلب در دیوارها و سقف‌ها می‌بینید.

طلایی نمادی از شکوه و تجمل است که در سبک کلاسیک جایگاه ویژه‌ای دارد. قاب‌ آینه، تزئینات لوستر و پایه مبلمان اغلب به رنگ طلایی هستند. قهوه‌ای نیز در تناژهای روشن تا تیره به‌واسطه ارتباط مستقیم با چوب طبیعی بسیار پرکاربرد است و حس گرما و اصالت فضا را تقویت می‌کند. این رنگ را می‌توان در کف‌پوش، مبلمان و سایر تزئینات مشاهده کرد.

رنگ‌های ترکیبی سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

در دکوراسیون کلاسیک ترکیب رنگ‌ها به‌نحوی است که فضا به‌طور همزمان گرم، متعادل و شکوهمند به‌نظر برسد. تعادل و تناسب بین رنگ‌های غالب و تکمیلی اهمیت زیادی دارد.

ترکیب رنگ‌های متالیک مانند طلایی و برنزی می‌تواند هنرمندی شما را در طراحی یک فضای لوکس نمایان کند. مثلا ترکیب دیوارهای بژ را با آینه‌ای دارای قاب طلایی یا لوستری با پایه طلایی در نظر بگیرید. زیبا نیست؟

تناژهای تیره‌تر هم کنتراست جذابی به خانه شما می‌دهد. مثلا استفاده از قهوه‌ای تیره در کنار رنگ‌های روشن‌تر مانند عاجی و کرم، به فضای شما عمق و پویایی می‌بخشد و تضاد زیبایی را به‌وجود می‌آورد.

استفاده از رنگ‌های غنی در نقاط کانونی خانه هم حس اشرافیت را به فضا منتقل می‌کند. رنگ‌هایی مانند سبز یشمی یا قرمز شرابی انتخابی فوق‌العاده به‌عنوان رنگ‌های کانونی برای پرده‌ها، کوسن یا حتی قالیچه‌ها هستند.

نورپردازی سبک کلاسیک در معماری داخلی

یکی از ویژگی‌هایی که می‌تواند شکوه و اقتدار فضای داخلی کلاسیک را تقویت کند، نورپردازی است. سبک کلاسیک با استفاده از منابع نوری مختلف، توانایی ایجاد فضایی دراماتیک و الهام‌بخش را دارد. در ادامه به بررسی جزئیات و تکنیک‌های نورپردازی در دکور کلاسیک می‌پردازیم.

منابع اصلی نور سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک از ۳ منبع اصلی برای تامین نور استفاده می‌کند. لوسترها، آباژورها و طبیعت که هرکدام از آن‌ها در خلق فضایی متمایز نقشی منحصربه‌فرد دارند.

لوسترها نمونه بارز نورپردازی در یک خانه کلاسیک هستند. لوسترها علاوه‌بر تامین نور، با طراحی پیچیده و مجلل خود جلوه‌ای باشکوه و لوکس ایجاد می‌کنند. این عناصر معمولا در مرکز سقف نصب می‌شوند تا تقارن و تعادل در فضا حفظ شود.

آباژورها با پایه‌های چوبی یا برنزی و شیدهای پارچه‌ای در کنار مبل‌ها حس اشرافیت فضا را تقویت می‌کنند. همچنین دیوارکوب‌ها با استفاده از متریال‌هایی مانند برنز یا کریستال، ضمن تامین نور باعث تزئین دیوارها می‌شوند.

نور طبیعی نیز بخش دارای اهمیتی از یک منزل کلاسیک است. عبور نور از شیشه‌های شفاف یا طرح‌دار و انعکاس آن در آینه‌های بزرگ با قاب‌های طلایی یکی دیگر از نورپردازی‌های برجسته سبک کلاسیک است.

نورپردازی دراماتیک سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

اهمیت نورپردازی در سبک کلاسیک دکوراسیون داخلی فقط به روشن کردن فضا ختم نمی‌شود، بلکه برای ایجاد احساس دراماتیک و برجسته‌کردن عناصر طراحی هم اهمیت دارد.

نورهای نقطه‌ای در سبک دکوراسیون کلاسیک برای برجسته‌کردن تابلوها، مجسمه‌ها و سایر وسایل دکوراتیو زیبایی خاصی دارد و حس عمیق و نمایشی به فضا می‌دهد. بازی با سایه‌ها و نورهای ملایم هم می‌تواند باعث ایجاد فضایی لطیف، شاعرانه و اسرارآمیز شود.

حس‌وحال اجرای سبک کلاسیک در فضاهای مختلف خانه

طراحی داخلی به سبک کلاسیک با تاکید بر جزئیات دقیق، متریال‌های باکیفیت و تزئینات فاخر، به خلق فضایی ماندگار منجر می‌شود. در ادامه نگاه دقیق‌تری به اجرای سبک کلاسیک در بخش‌های مختلف خانه و احوالاتی که ایجاد می‌کند، خواهیم داشت.

سبک کلاسیک در معماری داخلی اتاق نشیمن

سبک کلاسیک در معماری داخلی

نشیمن قلب هر خانه و همواره مکانی برای تجمع اعضای خانواده است. طراحی این بخش با سبک کلاسیک به‌گونه‌ای است که احساس گرما، صمیمیت و اشرافیت را منتقل کند. مبلمان فاخر با پارچه‌های لوکس و پایه‌های منبت‌کاری‌شده، میزهای عسلی چوبی، آینه‌ها و لوسترها با چیدمانی متقارن و نورپردازی ملایم، فضایی گرم و دعوت‌کننده می‌سازد.

سبک کلاسیک در معماری داخلی آشپزخانه

سبک کلاسیک در معماری داخلی

آشپزخانه صرفا فضایی برای پخت‌وپز نیست. بلکه بخشی از جنبه زیبایی‌شناسی خانه را تشکیل می‌دهد. کابینت‌های چوبی با درهای کنده‌کاری‌شده و دسته‌های فلزی طلایی یا نقره‌ای، جزیره‌ای از سنگ مرمر یا گرانیت و چراغ‌های آویز و لوسترهای کوچک در بالای جزیره به زیبایی و اصالت فضا کمک می‌کند. صرف وعده‌های غذایی در چنین آشپزخانه اشرافی واقعا احساس خوبی دارد.

سبک کلاسیک در معماری داخلی اتاق خواب

سبک کلاسیک در معماری داخلی

اجرای سبک کلاسیک در اتاق خواب، این فضا را آرام و رویایی می‌کند. یک تخت‌ خواب سلطنتی با تاج بلند و کنده‌کاری‌شده که اغلب با پارچه‌های مخملی و چرم تزئین می‌شوند، میز آرایش با آینه‌ای بزرگ و قاب طلایی، نور ملایم ازطریق آباژورهای پایه‌بلند و دیوارکوب‌ها و پاتختی‌های چوبی و مرمری، جزئیات لوکسی به فضا اضافه می‌کنند.

سبک کلاسیک در معماری داخلی حمام

سبک کلاسیک در معماری داخلی

حمام کلاسیک با استفاده از متریال‌های طبیعی و طراحی هنری، فضایی اشرافی و لوکس خواهد داشت. در واقع کف‌پوش‌هایی از جنس سنگ مرمر، وان‌های مستقل با پایه‌های منحنی و جزئیات طلایی و آینه‌های بزرگ با قاب‌های طلایی یا نقره‌ای که نور را در فضا منعکس کرده و حمام را روشن و بزرگ جلوه می‌دهند، باعث می‌شود که این بخش از خانه شیک و مجلل به‌نظر برسد.

مزایای سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

یکی از محبوب‌ترین‌ رویکردها در طراحی داخلی و از قدیمی‌ترین سبک‌ها از میان انواع سبک دکوراسیون داخلی دکورسازی کلاسیک است. این سبک با ترکیب ظرافت، تعادل و کاربرد به‌طور همزمان نیازهای زیبایی‌شناسی و عملکردی خانه را برآورده می‌کند. در ادامه به بررسی مزایای سبک کلاسیک در طراحی دکوراسیون داخلی و معماری می‌پردازیم.

  • سبک کلاسیک با تاکید بر جزئیات فاخر، اصالت و ارزشمندی خاصی به فضا می‌بخشد.
  • سبک کلاسیک قابلیت تطبیق با فضاهای مختلف در خانه را دارد.
  • سبک کلاسیک به استفاده از مواد و متریال‌های باکیفیت تاکید دارد. این تمرکز بر دوام باعث شده که طراحی کلاسیک ماندگار باشد.
  • سبک کلاسیک با وجود داشتن جزئیات مجلل خود همچنان حس آرامش و صمیمیت را حفظ کرده است.
  • سبک کلاسیک با ایجاد احساس اشرافیت، ارزش مالی و زیبایی‌شناختی ملک را به‌طور قابل توجهی بالا می‌برد.

چالش‌های سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

دکوراسیون کلاسیک با همه جذابیت و اصالتی که به فضای زندگی شما می‌دهد، ممکن است چالش‌هایی را هم به‌همراه داشته باشد. اجرای صحیح آن نیازمند دقت بالا به جزئیات، زمان و بودجه است.

  • اجرای سبک کلاسیک نیاز به هزینه‌های قابل توجهی دارد. استفاده از متریال‌های باکیفیت مانند چوب طبیعی و سنگ مرمر و استفاده از مبلمان منبت‌کاری‌شده نیاز به صرف هزینه‌های نسبتا زیادی خواهد داشت.
  • سبک کلاسیک برای به نمایش گذاشتن جزئیات و تجملات خود به فضایی با وسعت زیاد نیاز دارد. بنابراین، اگر شما در یک واحد آپارتمانی زندگی می‌کنید، این سبک چندان مناسب شما نخواهد بود.
  • متریال‌های قابل استفاده در سبک کلاسیک مانند پارچه‌های قیمتی نیاز به نگهداری وسواس‌گونه‌ای دارد. به همین دلیل، طراحی این دکوراسیون مناسب خانواده‌های پرجمعیت یا دارای فرزند خردسال نیست.
  • سبک کلاسیک زیبایی‌های خاص خود را در نگاه افراد دارد اما ممکن است با برخی از نیازهای زندگی مدرن تطابق نداشته باشد. مثلا سبک کلاسیک نمی‌تواند به انتظارات برخی افراد از طراحی‌های چندمنظوره به‌خوبی پاسخ بدهد.

آیا سبک کلاسیک در معماری داخلی هنوز محبوبیت دارد؟

سبک کلاسیک در معماری داخلی

دکوراسیون کلاسیک با قدمتی که به قرون گذشته باز می‌گردد، همیشه نمادی از شکوه، اصالت و زیبایی بوده و هست. کلاسیک خلاف خیلی از ترندهای زودگذر همچنان جایگاه خود را در دنیای طراحی داخلی حفظ کرده است.

کلاسیک به‌واسطه ترکیب‌های متقارن، جزئیات فاخر، استفاده از متریال‌های ارزشمند و باکیفیت و تاکید بر ماندگاری هیچ‌گاه از مد نمی‌افتد. خانه‌هایی با طراحی کلاسیک همیشه زیبا و دل‌نشین خواهند بود.

با وجود این محبوبیت دیرینه، سبک کلاسیک در مواجهه با نیازهای زندگی مدرن تغییراتی یافته است. دنیای امروز ما بیش از هرچیزی به سادگی و عملکردگرایی نیاز دارد و این چیزی است که می‌توان با سبک کلاسیک جدید در دکوراسیون داخلی تجربه کرد.

دکوراسیون نئوکلاسیک خلاف سبک کلاسیک که بر تزئینات پیچیده تاکید دارد، طراحی‌های ساده‌تری را در خود حفظ کرده است. دکوراسیون نئوکلاسیک ترکیبی زیبا از اصالت کلاسیک و سادگی مینیمالیسم و مدرن است که به‌راحتی قابلیت هماهنگی با تکنولوژی‌های مدرن را دارد.

پیوند سبک کلاسیک در معماری داخلی و علم روان‌شناسی

سبک کلاسیک در معماری داخلی

سبک کلاسیک فقط به‌خاطر ویژگی زیبایی‌شناختی خود شهرت ندارد. اغلب ما از تاثیرات روان‌شناسی سبک‌هایی مانند مینیمال زیاد شنیده‌ایم که احساس آزادی و تمرکز را تقویت می‌کنند اما در مورد تاثیرات روانی سبک کلاسیک چه می‌دانید؟ من در ادامه به بررسی دقیق این موضوع خواهم پرداخت.

  • حس امنیت و آرامش: در طراحی کلاسیک ما شاهد تقارن، نظم و تناسبات دقیق هستیم. این ویژگی باعث می‌شود که ذهن انسان گوشه به گوشه خانه را قابل پیش‌بینی بداند که این می‌تواند آرامش و امنیت را تقویت کند. همچنین ثابت شده که وجود متریال‌های طبیعی و رنگ‌های ملایم تاثیر بسزایی در کاهش استرس دارند.
  • حس شکوه، قدرت و احترام: برخی فضاها با دکوراسیون کلاسیک به‌ویژه آن‌هایی که دارای ستون‌های بلند، سقف‌های گنبدی و جزئیات مجلل هستند، به‌طور ناخودآگاه حسی از احترام به سنت و اقتدار را در افراد بیدار می‌کنند.
  • حس اصالت و هویت: سبک کلاسیک در معماری داخلی باعث می‌شود تا افراد ارتباط عمیق‌تری با تاریخ و فرهنگ خود پیدا کنند. آن‌ها ازاین‌طریق هویت و اصالت خود را بهتر می‌شناسند.
  • تقویت تمرکز و انرژی: یکی از نیازهای روانی انسان این است که از فضایی که در آن زندگی می‌کند، انرژی بگیرد، نورپردازی‌های کلاسیک و گاه رنگ‌های شاد و پویای این سبک، انرژی‌بخش می‌شود. همچنین جزئیات دقیق و متقارن دکوراسیون کلاسیک حس تمرکز و تعمق را در افراد تقویت می‌کند.

رازهای اجرای سبک کلاسیک در معماری داخلی با بودجه محدود

سبک کلاسیک در معماری داخلی

اگرچه کلاسیک یک سبک مجلل و پرهزینه شناخته می‌شود اما اگر تامین بودجه آن برای‌تان سخت است، من به شما راه‌کارهایی اقتصادی و هوشمندانه پیشنهاد می‌دهم تا بتوانید با هزینه کمتری شکوه و زیبایی کلاسیک را به منزل‌تان دعوت کنید.

از مواد و مصالح مشابه استفاده کنید

به‌جای استفاده از سنگ‌های گران‌قیمتی مانند مرمر می‌توانید از سنگ‌های مصنوعی یا کاشی‌هایی با طرح مرمر استفاده کنید که ظاهر آن‌ها مشابه است اما ازنظر هزینه مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. همچنین برای ایجاد جلوه‌های چوبی کلاسیک، بهره‌گیری از روکش‌های چوبی گزینه بهتری است.

از وسایل دست‌دوم و بازسازی‌شده غافل نشوید

اگر نمی‌توانید از وسایل دکوراتیو مورد علاقه خود چشم‌پوشی کنید، بهتر است سری به بازارهای دست‌دوم یا حراجی‌ها بزنید تا شاید بتوانید آن‌ها را با قیمت مناسب‌تری بخرید. همچنین اگر مبلمان شما قدیمی شده، با تغییر روکش یا رنگ‌آمیزی پایه‌های آن، از خرید مجدد جلوگیری کنید.

پارچه‌های ارزان اما لوکس بخرید

پارچه‌هایی مانند مخمل جلوه‌ای زیبا دارند و البته فوق‌العاده گران‌بها هستند. می‌توانید به‌جای آن‌ها پارچه‌هایی ارزا‌ن‌تر مانند ساتن که جلوه‌ای لوکس و براق دارند، بخرید. استفاده از ساتن در پرده، رومیزی و کوسن‌ها به‌دلیل براقیتی که دارد، سبک کلاسیک در معماری داخلی را خلق می‌کند و شما شاهد فضایی شکوهمند و زیبا خواهید بود.

بر جزئیات کلیدی تمرکز کنید

یکی از جزئیاتی که معمولا در اکثر فضاهای کلاسیک شاهد آن هستیم، گچ‌بری‌ها و قرنیزهاست. شما می‌توانید از نسخه‌های پیش‌ساخته آن‌ها استفاده کنید که حس کلاسیک را با هزینه کمتری به فضا می‌دهند و نصب آن‌ها نیز اقتصادی است.

آیا سبک کلاسیک در معماری داخلی برای فضاهای کوچک قابل اجراست؟

درحال‌حاضر خیلی از افراد در آپارتمان‌ها و خانه‌های نقلی زندگی می‌کنند اما برخی از آن‌ها دوست ندارند که محدودیت فضای زندگی‌شان باعث شود که سبک کلاسیک را از بین گزینه‌های دکورسازی حذف کنند. من هم با این موضوع مخالف هستم. به عقیده من و شاید خیلی از افراد، با ایجاد تعادل بین زیبایی‌شناسی این سبک و نیازهای عملی در فضای محدود، می‌توان به طراحی داخلی کلاسیک هم به چشم یک راه‌حل دکورسازی نگاه کرد. اما چگونه؟

  • استفاده از وسایلی با طراحی کلاسیک و سایز کوچک: حتما که نباید مجسمه‌های بزرگ یا تابلوهایی که حجم زیادی از دیوار را اشغال می‌کنند بخرید. حتی مبلمانی با خطوط ظریف و ابعاد کوچک و میزهای کنسولی کلاسیک، بین زیبایی و عملکرد تعادل برقرار می‌کند.
  • نورپردازی مناسب: استفاده از لوسترهایی به‌شدت مجلل و شلوغ، باعث می‌شود که حجمی از فضای شما پنهان شود. درصورتی‌که هدف شما این نیست. دیوارکوب‌های کلاسیک انتخاب بهتری هستند. همچنین می‌توانید پرده‌هایی نازک با طرح کلاسیک بخرید تا جریان نور طبیعی در خانه شما متوقف نشود.
  • پرهیز از رنگ‌های خیلی تیره: سبک کلاسیک فقط به استفاده از رنگ‌های قهوه‌ای و طلایی خلاصه نمی‌شود. شما با استفاده از رنگ‌های روشن هم می‌توانید فضایی مجلل بسازید و در عین حال احساس گستردگی ایجاد کنید.
  • به‌کارگیری تزئینات دیواری ساده: سعی نکنید دیوارهای خانه را با دکوراتیوهای فراوان کاملا پوشش دهید. همچنین همان مقدار کم وسایل تزئینی دیواری را ساده‌تر و کوچک‌تر بخرید. اما دراین‌بین از آینه‌های بزرگ با قاب‌های کلاسیک غافل نشوید. آینه‌ها احساس تجمل را تقویت کرده، جلوه‌ای لوکس به فضا می‌بخشند و در بازتاب نور نقش تاثیرگذاری دارند.

سبک کلاسیک در معماری داخلی، سفری به قلب اصالت و شکوه

دکوراسیون داخلی، یک هنر و یک بازتاب از فرهنگ، تاریخ و شخصیت افرادی است که در آن فضا زندگی می‌کنند. کلاسیک، ریشه‌های تاریخی قدرتمندی دارد و یکی از برجسته‌ترین نمودهای این هنر محسوب می‌شود.

سبک کلاسیک شکوه و اصالت را بازگو می‌کند. این موضوع با توجه به تحولات زندگی مدرن می‌تواند جذابیت‌‌های زیادی داشته باشد. البته برخی افراد که خودم هم جزئی از آن‌ها هستم، معتقدم که جذابیت زمانی به تکامل می‌رسد که طراحی دکوراسیون با درک نیازهای امروزی اجرا شود. نئوکلاسیک نسخه منعطفی از کلاسیک است که با توقعات امروزی سازگاری بیشتری دارد.

جمع‌بندی

سبک کلاسیک در معماری داخلی قرن‌ها ماندگار بوده و اکنون با وجود ظهور سبک‌های جدید، همچنان محبوبیت خود را در دنیای طراحی داخلی حفظ کرده است. کلاسیک بر تقارن، استفاده از متریال‌های فاخر و جزئیات دقیق برای کسانی مناسب است که بیش از هرچیزی به‌دنبال شکوه و اصالت هستند.

اگر شما هم جزء دوستداران سبک کلاسیک هستید، بهتر است قبل‌از تصمیم‌گیری برای اجرای این سبک، چالش‌های پیش روی خود مانند هزینه‌های بالا، نیاز به فضای بزرگ و مراقبت ویژه از متریال‌ها و عناصر تزئینی را بشناسید و با یک برنامه‌ریزی دقیق وارد عمل شوید.

زهرا هاشمی

About Author

گاهی فقط با دیدن یک فضا، می‌توان شنونده داستان‌های زیادی بود. من همیشه به‌دنبال همین لحظات بوده‌ام. برای من نوشتن از فضاها نه‌فقط انتقال یک ایده، بلکه یک تجربه است، یک کاوش در دل احساسات و زنده‌کردن تصورات. هرآنچه که برای شما می‌نویسم، نتیجه‌ای از جست‌وجوهای مستمر در میان نوآوری‌ها و روندهای روز و تجربیات حقیقی است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشی:

انواع سبک دکوراسیون داخلی
سبک‌های دکوراسیون داخلی

صفر تا صد آشنایی با انواع سبک دکوراسیون داخلی

با انواع سبک دکوراسیون داخلی آشنا شوید! از مینیمالیسم مدرن تا کلاسیک لوکس، روستیک باطراوت و صنعتی ساده. در این
سبک دکوراسیون مینیمال
سبک‌های دکوراسیون داخلی

۱۲ نکته مهم در اجرای سبک دکوراسیون مینیمال

سبک دکوراسیون مینیمالیسم، فلسفه‌ای بر پایه سادگی و حذف جزئیات غیرضروری است که هدف خلق فضایی آرام و منظم را