طراحی داخلی

۵ توصیه کاربردی در طراحی داخلی کمد دیواری

طراحی داخلی کمد دیواری

طراحی داخلی کمد دیواری نه‌تنها به شما فضای ذخیره‌سازی بیشتری می‌دهد، بلکه زیبایی و نظم خاصی به خانه‌تان می‌بخشد. خلاف کمدهای آزاد که حجم زیادی از فضای اتاق را اشغال می‌کنند، کمدهای دیواری با استفاده بهینه از دیوارها، فضای اتاق را آزاد نگه می‌دارند.

این مسئله به‌ویژه در خانه‌های کوچک آپارتمانی که بهینه‌سازی هر سانتی‌متر از فضا برای استفاده ضروری است، اهمیت زیادی دارد. طراحی داخلی انواع کمد دیواری شامل جزئیاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرند. از نوع درب‌ها گرفته تا تقسیم‌بندی داخلی که می‌تواند فضای آن را کارآمدتر جلوه دهد. همراه من در مقاله امروز باشید تا به شما آموزش دهم که چطور می‌توانید با طراحی درست، کمدی شیک و کاربردی در خانه خود خلق کنید.

متریال‌های رایج در طراحی داخلی کمد دیواری

طراحی داخلی کمد دیواری
کمد دیواری با متریال NDF

طراحی کمد دیواری از چند جنبه زیبایی‌شناسی، فنی و عملکردی قابل بررسی است که توجه به آن‌ها تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد. نوع متریال برای طراحی کمد دیواری تقریبا در همه این جوانب نقش دارد. در ادامه به صحت این ادعا می‌رسید.

  • چوب طبیعی: چوب، همواره یک گزینه لوکس و مقاوم است که بافت و رنگ آن، حس گرما و اصالت به فضا می‌دهد. کمد دیواری‌هایی با این متریال اغلب در سبک روستیک و کلاسیک دیده می‌شوند.
  • MDF: یکی از متریال‌هایی که قیمت مناسب، تنوع طرح و دوام بالایی دارد، MDF است. این متریال با روکش‌های ملامینه، براق یا مات، در طراحی دیواری کمد دیواری جدید و مدرن بسیار محبوب است.
  • فلزات: فلز برای ساخت فریم‌ها و جزئیات کمد به ویژه در سبک صنعتی دوام بالایی دارد و در طراحی‌های مدرن بسیاری کاربردی است.
  • شیشه: این متریال در معماری داخلی و خارجی کمد جلوه‌ای لوکس دارد؛ به‌خصوص در بخش‌هایی مانند قفسه‌های دکوری.

گزینه‌های نورپردازی در طراحی داخلی کمد دیواری

طراحی داخلی کمد دیواری
نورپردازی در قفسه‌های کمد دیواری

اگر در دل تاریک‌ترین لحظات شب بخواهید دنبال وسیله‌ای در کمد دیواری خود بگردید، نور کم باعث دسترسی دشوار شما به نیازتان می‌شود. نورپردازی داخلی فراتر از یک ویژگی لوکس، یک ضرورت به‌حساب می‌آید که کارایی فضا را دوچندان می‌کند. اما این نورپردازی با چه راه‌کارهایی می‌تواند ایجاد شود؟

  • چراغ‌های ال.ای.دی: لامپ‌های LED کم‌مصرف هستند و ایضا مقاومت خوبی هم در برابر حرارت دارند. این چراغ‌‌ها در سایزهای گوناگون می‌توانند داخل کشوها یا در امتداد قفسه‌ها نصب شوند.
  • نورپردازی نقطه‌ای: این روش نورپردازی، برای برجسته‌کردن بخش‌های خاصی از کمد دیواری به‌خصوص قفسه‌های نگهداری وسایل دکوری مناسب است.
  • سیستم نورپردازی با حسگر حرکتی: یکی از روش‌های طراحی داخلی کمد دیواری، استفاده از سیستم‌های نورپردازی با حسگر حرکتی است. به این صورت که چراغ‌ها فقط هنگام بازکردن درب کمد روشن می‌شوند تا مصرف برق بهینه شود.

سیستم باز و بسته شدن درب در طراحی داخلی کمد دیواری

انتخاب سیستم مناسب درب کمد دیواری نه‌فقط به ظاهر و کارایی کمد بستگی دارد، بلکه می‌تواند بر تجربه کاربری هم تاثیرگذار باشد. هر سیستم امتیازات و محدودیت‌های خاص خودش را دارد که در ادامه به مقایسه دقیق آن‌ها می‌پردازم.

درب‌های ریلی برای بهره‌مندی بهینه از فضا

طراحی داخلی کمد دیواری
کمد دیواری با درب ریلی

اگر خانه کوچکی دارید و فضای کوچکی را هم به کمد دیواری اختصاص داده‌اید، من استفاده از این سیستم را به شما پیشنهاد می‌دهم. در این سیستم درب‌ها به‌جای اینکه به‌سمت بیرون یا داخل کمد باز شوند، روی ریل‌ها حرکت می‌کنند و در فضای عمودی کنار کمد جای می‌گیرند.

طراحی داخلی کمد دیواری ریلی باعث می‌شود که فضای کمتری اشغال شود و شما از فضای داخل کمد و محیط اطراف آن به بهترین شکل بهره‌برداری کنید. این درب‌ها طراحی ساده‌ای دارند و اغلب با متریال‌هایی همچون MDF، شیشه، فلزات و آینه ساخته شده‌اند و ویژگی مدرنیته یا مینیمالیستی بودن فضا را تقویت می‌کنند.

اگر تصمیم به استفاده از این سیستم دارید، حتما به طراح خود توصیه کنید که از ریل‌های باکیفیتی استفاده کند تا حرکت روان و بی‌صدایی داشته باشد. همچنین ریل‌های باکیفیت و استاندارد دارای ضمانت طولانی‌مدت هستند.

درب‌های لولایی با طراحی کلاسیک و کاربردی

طراحی داخلی کمد دیواری
کمد دیواری با درب لولایی

معمولا در خانه‌های سنتی و کلاسیک از سیستم درب لولایی در طراحی داخلی کمد دیواری استفاده می‌شود. درب‌های لولایی به‌سمت بیرون باز می‌شوند. اگر شما فضایی برای بازشدن کامل درب در اختیار دارید، من استفاده از این سیستم را به شما توصیه می‌کنم.

درب‌های لولایی به شما اجازه می‌دهند تا به‌طور کامل به تمامی قسمت‌های داخل کمد دسترسی داشته باشید؛ به‌ویژه زمانی که کمد دارای طبقات یا کشوهای متعدد است. این درب‌ها همچنین ساختاری فوق‌العاده مقاوم دارند که می‌توانند تا سال‌ها دوام بیاورند.

البته باز هم تاکید می‌کنم که ۲ شرط مهم استفاده از این سیستم را در طراحی داخلی کمد دیواری فراموش نکنید. اولی کلاسیک بودن دکوراسیون خانه شماست و دومی، بزرگ بودن فضای خارج از کمد. به‌طوری که شما از فضای جلوی کمد برای قراردادن وسایلی مانند مبلمان استفاده کنید.

نوع و تعداد قفسه‌ها، کشوها و آویزها در طراحی داخلی کمد دیواری

مهم‌ترین بخش طراحی کمد دیواری، بهینه‌سازی فضای داخلی آن برای نیازهای خاص است. ظاهر زیبا و هماهنگی کمد با دکوراسیون خانه، تنها فاکتورهایی نیستند که شما باید به آن‌ها توجه کنید. کمد دیواری باید به‌شکلی مهندسی‌شده طراحی شود تا بیشترین کارایی را در استفاده روزمره ارائه دهد. در این راستا تعداد و نوع قفسه‌ها، کشوها و آویزها ۳ بحث قابل توجه است که راجع‌به آن‌ها برای‌تان می‌نویسم.

قفسه‌ها برای نگهداری اقلام گوناگون

طراحی داخلی کمد دیواری
قفسه، آویز و کشوی کمد دیواری

کلیدی‌ترین بخش در طراحی داخلی انواع کمد دیواری که برای نگهداری اقلامی مانند لباس‌های تاشده، کتاب‌ها، لوازم دکوری و تجهیزات مختلف دیگر کاربرد دارد، قفسه‌ها هستند. استفاده بهینه از فضای داخل کمد در طراحی قفسه، نیازمند توجه به جزئیاتی است که در ادامه ذکر کرده‌ام.

  • ارتفاع قفسه: تنظیم ارتفاع قفسه براساس نوع اقلامی که می‌خواهید در کمد جای بگیرد، تعیین می‌شود. مثلا برای نگهداری لباس‌های تاشده، این ارتفاع بهتر است بین ۲۵ الی ۳۵ سانتی‌متر باشد. برای چینش کتاب‌ها بدون فشردگی هم ارتفاع ۲۵ الی ۳۰ سانتی‌متر به‌نظر مناسب می‌رسد.
  • قفسه متحرک یا کشویی: قفسه‌های متحرک یا کشویی در طراحی داخلی کمد دیواری عمیق به کاربر این امکان را می‌دهد تا از فضای موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کند و دسترسی راحت‌تری هم به وسایل داشته باشد.
  • قفسه قابل تنظیم یا متحرک: اگر می‌خواهید فضای داخلی کمد به‌صورت انعطاف‌پذیر طراحی شود، از قفسه‌های قابل تنظیم استفاده کنید تا کاربر براساس تغییر در نوع اقلام یا نیازهای خاص دیگر، ارتفاع قفسه‌ها را تنظیم، و فضای کمد را بهینه کند. استفاده از این قفسه را برای کمدهای خانوادگی به‌شدت توصیه می‌کنم.

کشوها برای نگهداری اشیای کوچکتر

طراحی داخلی کمد دیواری
کشوهای کمد دیواری

بخش ضروری دیگر در طراحی داخلی کمد دیواری که امکان نگهداری اقلام کوچکی مانند جوراب، کراوات، کمربند، کیف پول و سایر وسایل را فراهم می‌آورد، کشوها هستند. طراحی کشوها باید به‌صورتی باشد که دسترسی آسانی را به اقلام درون خود بدهد. من در ادامه ۲ مدل از بهترین کشوهای طراحی‌شده را به شما معرفی کرده‌ام و انتخاب را به خودتان واگذار می‌کنم.

  • کشوهای آرام‌بند: استفاده از مکانیزم آرام‌بند در کشو باعث افزایش طول عمر کشو و جلوگیری از ایجاد سروصدای زیاد هنگام بسته شدن کشو می‌شود. این کشو به‌گونه‌ای طراحی شده که به‌طور خودکار و بی‌صدا بسته می‌شود و این ویژگی مانع از آسیب دیدن بدنه می‌شود و به ایجاد فضایی آرام و مرتب کمک می‌کند.
  • کشوهای بخش‌بندی‌شده: کشوهایی که دارای پارتیشن یا بخش‌های داخلی هستند، باعث سازمان‌دهی بهتر اقلام می‌شوند. شما می‌توانید از هر سکشن برای نگهداری وسایل خاص استفاده کنید. این طراحی علاوه‌بر اینکه به یافتن سریع اقلام کمک می‌کند، اجازه نمی‌دهد فضای داخل کشو به‌هم‌ریخته و بی‌نظم شود.

آویزها برای دسترسی آسان به لبا‌س‌ها

طراحی داخلی کمد دیواری
میله آویز لباس در کمد دیواری

یکی از مهم‌ترین ابزارهای نگهدارنده در طراحی داخلی کمد دیواری که غالبا برای لباس‌ها کاربرد دارد، آویزها هستند. انتخاب نوع و ارتفاع آویز باید به‌نحوی انجام شود که از فضای کمد حداکثر استفاده صورت می‌گیرد. راه‌حل آن را من در ادامه به شما گفته‌ام.

  • ارتفاع استاندارد آویز: ارتفاع آویز اغلب براساس نوع لباسی که می‌خواهید آویزان شود، متغیر خواهد بود؛ اما استاندارد آن مابین ۱۰۰ الی ۱۲۰ سانتی‌متر از سطح زمین است. این ارتفاع برای لباس‌هایی مانند پالتو و لباس‌های مجلسی که باید حتی‌الامکان از چروک شدن آن‌ها جلوگیری شود، بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر از سطح زمین خواهد بود.
  • آویزهای دوبل یا ۲ طبقه: اگر با محدودیت فضا مواجه هستید، من پیشنهاد می‌دهم از آویزهای ۲ طبقه در طراحی داخلی کمد دیواری خود استفاده کنید. با این روش، شما در فضای عمودی می‌توانید ۲ طبقه برای نگهداری لباس‌های خود در اختیار داشته باشید.

بهینه‌سازی طراحی داخلی کمد دیواری در فصول مختلف سال

طراحی داخلی کمد دیواری
چینش اقلام درون کمد دیواری

یکی از چالش‌هایی که در مدیریت فضاهای ذخیره‌سازی وجود دارد، نگهداری لباس‌ها و وسایل فصلی است. آیا می‌توان در طراحی کمد دیواری این چالش را مدیریت کرد؟ اگر همراه من باشید، به شما راه‌کارهایی را پیشنهاد می‌دهم که نه‌تنها نظم بیشتری به محیط داخلی کمد می‌بخشد، بلکه دسترسی سریع‌تر به اقلام درون آن را فراهم می‌کند.

  • بخش بالایی کمد دیواری برای اقلام غیرضروری: قفسه‌های بالایی کمد را به لباس‌ها و وسایلی اختصاص دهید که در فصل کنونی به آن‌ها نیازی ندارید؛ مانند پالتوها در تابستان یا لباس‌های نازک در زمستان. می‌توانید این لباس‌ها را درون کاور مخصوص خودشان قرار دهید تا تمیز و به دور از گردوغبار بمانند.
  • بخش میانی برای دسترسی سریع: لباس‌ها و سایر اقلام فصل جاری را در بخش میانی قرار دهید تا همواره در دسترس باشند.
  • بخش پایینی (کشوها یا کمدهای مخفی): بخش پایینی معمولا دارای فضای محدودی است که شما می‌توانید از آن برای نگهداری وسایلی مانند کفش، کلاه، شال‌گردن، عینک و لوازم‌جانبی دیگر استفاده کنید.

در چه بخش‌هایی از خانه می‌توانیم کمد دیواری داشته باشیم؟

طراحی داخلی کمد دیواری
کمد دیواری داخل اتاق خواب

در مقدمه به شما گفتم که طراحی داخلی کمد دیواری در بهینه‌سازی فضا و افزایش کارایی محیط نقش بسزایی دارد. بنابراین، شما در هر قسمت از خانه خود اگر صلاح می‌دانید، می‌توانید یک کمد دیواری داشته باشید. فرقی ندارد که پذیرایی باشد، اتاق خواب خودتان یا کودک دلبندتان یا حتی ورودی و راهرو. در ادامه به بررسی انواع کمدها براساس مکان و نیازهای مرتبط با آن می‌پردازم.

  • کمد دیواری برای اتاق خواب: کمد دیواری در اتاق خواب یک عنصر نظم‌دهنده است. شما می‌توانید آویز لباس‌های روزمره و رسمی خود را در آن نگهداری کنید. کیف و کفش هم جزء وسایلی است که غالبا در کمد دیواری جای می‌گیرند. از کشوها و قفسه‌های آن هم می‌توانید برای اکسسوری‌ها و وسایل کوچک استفاده کنید.
  • کمد دیواری برای پذیرایی: از کمد دیواری‌های پذیرایی می‌توانید به‌منظور نگهداری ظروف پذیرایی، کتاب، وسایل دکوری و یادگاری‌ها استفاده کنید. کمد دیواری پذیرایی باید با دکوراسیون کلی فضا همخوانی داشته باشد و با المان‌های دکوراتیو مانند جایگاه تلویزیون و قفسه‌های باز قابل ترکیب باشد.
  • کمد دیواری برای اتاق کودک: کمد دیواری کودک دارای قفسه‌ها و کشوهایی برای حفظ لباس‌ها، اسباب‌بازی‌ها و وسایل مدرسه است. طراحی داخلی کمد دیواری کودک باید متناسب با قد و نیازهای کودکان طراحی شود تا امکان دسترسی آسان را فراهم بیاورد.
  • کمد دیواری برای ورودی و راهرو: این کمد برای آویزان کردن پالتو، کاپشن، کلاه و شال‌گردن مناسب است. همچنین فضاهایی اختصاصی برای نگهداری کیف، کفش، کلید، چتر و سایر وسایل کوچک دارد. این کمد دیواری باید به نیازهای روزمره و راحتی دسترسی به‌خوبی پاسخ دهد.

طراحی داخلی کمد دیواری، کلید نظم در فضاهای مدرن و کوچک است

طراحی داخلی کمد دیواری
سازماندهی به وسایل در کمد دیواری

کمد دیواری یک فضای ذخیره‌سازی ساده نیست. طراحی فضای داخلی آن در سازماندهی خانه و ایجاد راحتی کاربران نقش تاثیرگذاری دارد. اگر یادتان باشد، در مقاله طراحی داخلی به شما گفتم که اگر فضای کوچکی در اختیار دارید، فقط کافی‌است یک استراتژی مناسب داشته باشید تا بتوانید از نقطه به نقطه آن به بهترین شکل بهره‌برداری کنید.

این توصیه فقط مختص پذیرایی یا اتاق خواب نبود، بلکه کمد دیواری را هم می‌تواند شامل شود. اما بیایید یک‌بار دیگر مزایای طراحی داخلی کمد دیواری را با جزئیات بیشتری مرور کنیم.

  • جلوگیری از شلوغی فضا: یک طراحی مناسب کمک می‌کند تا همه اقلام خود را به‌صورت دسته‌بندی‌شده نگه دارید تا هم دسترسی آسانی به آن‌ها داشته باشید و هم آرامش ذهنی بیشتر.
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه: کمدهایی با طراحی مناسب باعث می‌شوند که نیازی به خرید مکرر وسایل ذخیره‌سازی نباشد. همچنین با نظم‌دهی دقیق، زمان کمتری را صرف جست‌وجوی آن‌ها می‌کنید.
  • افزایش طول عمر وسایل و لباس‌ها: طراحی داخلی کمد دیواری با درنظرگرفتن شرایط بهینه، از آسیب‌دیدگی لباس‌ها و سایر وسایل شما جلوگیری می‌کنند. مثلا استفاده از قفسه‌های تهویه‌دار مانع رشد قارچ یا بوی نامطبوع در وسایل خواهد شد.

جمع‌بندی

اغراق نکرده‌ام اگر بگویم طراحی داخلی کمد دیواری با اصول دقیق و مهندسی‌شده، یک سرمایه‌گذاری هوشمند است که‌تنها نظم را در خانه شما جاری می‌کند، بلکه کیفیت زندگی و راحتی روزمره شما را افزایش می‌دهد. توجه به نیازهای فنی و سبک زندگی می‌تواند در شیوه طراحی و پاسخ‌گویی به نیازهای شما ضروری باشد. در این مقاله تلاش کردم تا کامل‌ترین اطلاعاتی که برای طراحی کمد دیواری به آن نیاز دارید، در اختیار شما قرار دهم.

زهرا هاشمی

About Author

گاهی فقط با دیدن یک فضا، می‌توان شنونده داستان‌های زیادی بود. من همیشه به‌دنبال همین لحظات بوده‌ام. برای من نوشتن از فضاها نه‌فقط انتقال یک ایده، بلکه یک تجربه است، یک کاوش در دل احساسات و زنده‌کردن تصورات. هرآنچه که برای شما می‌نویسم، نتیجه‌ای از جست‌وجوهای مستمر در میان نوآوری‌ها و روندهای روز و تجربیات حقیقی است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشی:

طراحی داخلی با هوش مصنوعی
طراحی داخلی

۵ کاربرد ابزارهای طراحی داخلی با هوش مصنوعی

طراحی داخلی با هوش مصنوعی یک رویداد بزرگ در دنیای معماری و طراحی داخلی دکوراسیون و ابزاری است که هنر
طراحی داخلی با هوش مصنوعی رایگان
طراحی داخلی

۸ ابزار طراحی داخلی با هوش مصنوعی رایگان

از میان همه فناوری‌های نوینی که در جهان امروز درحال تغییر و تحول هستند، برنامه طراحی داخلی با هوش مصنوعی